FI*WitSarin Elite "Eltsu"

WitSarin Elite on tämän kissalan uusin naaras. Meidän Roopen jälkeläinen syntyi Kokkolassa 17.2.2017 ja muutti sittemmin Ylivieskaan täydentämään kissalamme akkavaltaa.

Eliten kanssa kävi se perinteinen juttu. Alkujaan lähdimme vain katsomaan Roopen jälkeläisiä WitSarin kissalaan, eikä sieltä ollut tarkoitus pentua meille tulla, koska talossa oli jo kaksi tyttöä, joiden isä Roope on. Muistaakseni kävi niin, että Elite teki kaikki siihen mennessä oppimansa temput, joilla sai kiedottua itsensä pikkusormen ympärille. Kävikö jopa niin, että Elite päätti käydä syliin nukkumaan osoittaakseen, että huomatkaa nyt kuinka ihana ja söpo minä olen.

Ihana ja söpö ovat suhteellisia käsitteitä. Olen aina luullut, että meidän Riku jos kuka on vilkas luonne. Mitä vielä. Jopa Riku on rauhallinen tapaus Eliteen verrattuna. On käsittämätöntä, kuinka paljon yhdessä kissassa voi tarvittaessa olla virtaa. Elite ennättää joka paikkaan ja käytännössä juuri mikään lelu ei kestä Eltsun hyppysissä kuin korkeintaan päivän. Melkoinen pomppuihme näyttää tämä kilpparityttö olevan, kun oikein innostuu huiskien ja muiden lelujen kanssa. Eliten isän eli SC FI*FoxyPaw's Red Roverin kanssa on tullut kohta asuttua kahdeksan vuotta saman katon alla. Onkin helppo todeta, että ainakaan isältään Elite ei ole "tättähäärä-luonnettaan" perinyt.

Elite täytti pari kuukautta sitten vuoden. Pentu- ja nuorten luokassa Elite ennätti käydä näyttelyissä kymmenen kertaa. Jokaisessa näyttelyssä EX1-tulos jäi saavuttamatta, sillä edelle kiilasi joko siskolikka tai joku muu nuori kilpparityttö. Elite palasi näyttelymaailmaan huhtikuun lopussa Hartolan näyttelyssä ja oli ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Samalla saatiin ensimmäiset EX1-tulokset. Siihen päälle vielä lauantainen värin paras, sekä kumpanakin päivänä tulleet paneelipaikat ja vieläpä Best In Show-tulokset, joten aika räväkkä oli Eltsun aloitus aikuisten kisoissa.