DK*Vorbeck's Machoi

Kissalamme koki valtavan takaiskun heinäkuussa 2019, kun Riku kuoli yllättäen. Kaikkein kovin paikka näytti olevan Roopelle, joka masentui täysin parhaan kaverinsa kuolemasta. Hyvin nopeasti kävi selväksi, että Roopelle on löydettävä uusi kissakaveri.

Kyseinen kissa löytyikin hyvin pian puolitutulta kasvattajalta Tanskasta. Pääsimme yhteisymmärrykseen, ja Masa muutti Tanskasta Ylivieskaan vuoden 2019 toiseksi viimeisenä päivänä.

Luonteeltaan Masa on täysi kymppi. Utelias kuin mikä ja on kaikessa tekemisessä mukana "auttamassa". Masa on myös sellainen sylivauva, ettei meidän aikaisemmista metsäkissoista ole ollut yksikään.

Masalla on oikein iso kehruuääni ja äänekäs poika vaikuttaa olevan muutenkin. Melkoisen kipakkaa naukumista kuuluu, jos ruoka ei ole kupissa riittävän nopeasti.

Näyttelyissä Masa ennätti käymään neljä kertaa, kunnes korona pisti kissanäyttelyt pitkälle tauolle. Eikä hassummin Masan kanssa pentuluokassa mennytkään. Neljän näyttelyn saldona oli kolme tuomarin paras -tulosta ja kruununa Kuopiosta napattu Best In Show-titteli. Aikuisena Masa on ennättänyt toistaiseksi käymään näyttelyssä vain kerran, ja saldona oli ensimmäinen CAC-serti luokkaan 9.

Masan sydän ultrattiin HCM-terveeksi syksyllä 2020. Myös verikokeissa kaikki oli kunnossa.